Over de club

SK Denderhoutem heeft als stamnummer 09415 en is niet te verwarren met Verbroedering Denderhoutem, de ploeg die destijds in 3de nationale speelde, maar opging in de fusieclub FCV Dender.

“SK Vossel” zoals onze club destijds genoemd werd, speelde oorspronkelijk op Vossel, het veld naast de N45 Aalst-Ninove. Toen Verbroedering Denderhoutem fusioneerde, verhuisde SK Denderhoutem voor zijn thuiswedstrijden en trainingen naar “Den Deysel” en daar speelt het nog steeds tot op de dag van vandaag. Van oorsprong zijn onze clubkleuren Blauw-wit, maar na de verhuis van “Vossel” naar “Den Deysel” kwamen de kleuren Rood-Zwart meer en meer aanwezig in onze uitrustingen. Onze traditionele club kleuren, alsook ons logo, zijn echter nog steeds blauw-wit!

In enkele jaren steeg SK Denderhoutem (SK Atom) van 3de provinciale naar 1st. provinciale. Hier zijn we nog steeds terecht fier op, want laat ons eerlijk zijn, we beschouwen onszelf nog steeds als een bescheiden regionaal “ploegske”, maar dan wel een met een fantastisch groot supportersaantal!