Over de club

SK Denderhoutem heeft als stamnummer 09415 en is niet te verwarren met Verbroedering Denderhoutem, de ploeg die destijds in 3de nationale speelde, maar uiteindelijk opging in de fusieclub FCV Dender.

“SK Vossel”, zoals onze club destijds genoemd werd, speelde oorspronkelijk op Vossel, het veld naast de N45 Aalst-Ninove. Toen Verbroedering Denderhoutem fusioneerde, verhuisde SK Denderhoutem voor zijn thuiswedstrijden en trainingen naar “Den Deysel” en daar speelt het nog steeds. Van oorsprong zijn onze clubkleuren blauw-wit, maar na de verhuis van “Vossel” naar “Den Deysel” kwamen de kleuren Rood-Zwart meer en meer aan bod in onze uitrustingen. Onze traditionele club kleuren, alsook ons officeel logo, zijn echter nog steeds blauw-wit!

In enkele jaren tijd steeg SK Denderhoutem (SK Atom) van 3de provinciale naar 1st. provinciale. Hier zijn we nog steeds terecht fier op, want laat ons eerlijk zijn, we beschouwen onszelf nog steeds als een bescheiden regionaal “ploegske”, maar dan wel een met veel sfeer en een fantastische achterban!